Afvallen: werk je wel aan de juiste oplossing voor jouw probleem?

Afvallen: werk je wel aan de juiste oplossing voor jouw probleem?
oktober 30, 2017 Sharon
In slank

Eerst iets over mijn nieuwe projectje. Het is niet bijzonder groot, maar wel heel erg leuk. Jullie weten dat ik houd van soul food, familiemaaltijden, vriendendiners, samen taart eten, picknicken en BBQs.

Daarnaast heb ik verlangen om af en toe nieuwe dingen te leren op gebied van koken. Ik heb besloten om kookboek per kookboek volledig door te lezen, van kaft tot kaft, en de recepten te maken die ik leuk vind, en vanuit daar weer een nieuw boek te nemen voor een nieuwe culinaire reis. Daarnaast hebben de ‘normale, gewone’ maaltijden ook een rol, die houden tenslotte de balans een beetje 🙂

Deze reis, met alle aspecten van #familylife, #familydinner, #soulfood en #ilovefood breng ik samen op mijn Instagram account. Wat minder baby’s dus (al vind ik mijn baby nog steeds veel leuker 😉 ), en wat meer food. Met foto’s, insta stories en lekker, mooi eten, maar ook heel gewoon 🙂 Ik heb tenslotte geen tijd om 3 uur mijn food te stylen, met kleine kinderen gaat het snel, snel, snel. En, de nieuwe Eetplanner maaltijden komen ook langs 😉

Mijn Instagram account vind je hier.

Goed.

Veel mensen, ook velen van jullie, zouden graag wat kilo’s kwijt willen, of zelfs een hele hoop.

Een heel belangrijk onderdeel van willen afvallen, is ontdekken waar het bij jou mis gaat. En welke oplossing dan passend is bij jou en je probleem.

Het valt me namelijk op, dat we niet altijd de meest logische oplossingen aandragen voor onze ‘knelpunten’.

Denk aan iemand die erg veel moeite heeft om ‘s avonds niet te snacken, snoepen en de kasten leeg te kijken. Van dat gedrag kun je aankomen en zou je dus kunnen overwegen om een dieet te volgen. Of om menu’s te volgen. Of te sporten.

Als jij denkt dat het overgewicht je probleem is, dan is dat een logische oplossing. Toch?

En hoewel gezond gedrag meer gezond gedrag opwekt, is de kans ook aanwezig dat je geen blijvende verandering creëert. Je probleem (dat snacken en snoepen) wordt namelijk niet opgelost. Je bent alleen een tijdje afgeleid, maar wanneer je weer op je fijne bank onder je comfortabele dekentje kruipt, kan dat weer terug komen. Je hebt niet het probleem aangepakt, maar een ‘escape’ ingezet.

Als je probleem is dat je een kilo snoep per dag eet – is je oplossing om dát af te leren en op het moment dat je die kilo wilt eten, te leren om dat niet te doen. Of dat een gewoonte is, of jouw lekkere sweetspot, of gelinkt aan emoties, verveling of drukte, wat dan ook. Waar het precies vandaan komt en hoe je dat kunt veranderen in een goede, gezonde gewoonte.

Dat is niet makkelijk.

Als je probleem is dat je te grote porties eet – dan is het handig om te leren over normale portiematen. Als je probleem is dat je eetbuien hebt, dan is het nuttig daarmee specifiek aan de slag te gaan. Als je eet uit verveling, zul je die gewoonte moeten afleren en een nieuwe goede gewoonte creëren.

Je snapt het idee.

Leuk om over na te denken 🙂

Dat soort dingen doen we elke dag bij Slank Journal!

Liefs, fijne dag!

Sharon

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*